Beskrivelse
Rosenolie er fantastisk i madlavning og kan eksempelvis bruges ved brød- og kagebagning, til desserter og til mellemøstlige retter. Rosenknopper indgår også som ingrediens i marokkanske krydderblandinger, f.eks. Ras el Hanout.
Rosenolie laves ved, at tørrede rosenknopper overhældes med f.eks. raps- eller majsolie og stilles til at trække. Trækketidens længde og mængden af rosenknopper afgør smagsstyrken af rosenolien. Rosenolie skal laves af tørrede blomster, da der er for megen væde i de friske. Det kan resultere i, at olien harskner. Olien kan evt. filtreres før brug.
Ingredienser:
Rosenknopper (Rosa gallica)
Rosenknopper (Rosa gallica)
Produktinformation
Næringsdeklaration (indhold pr. 100g): | |
Energi | - |
Fedt | - |
- heraf mættede fedtsyrer | - |
Kulhydrat | - |
- heraf sukkerarter | - |
Kostfibre | - |
Protein | - |
Salt | - |
Andre informationer: | |
Oprindelsesland | EU/ikke EU - pakket i Danmark. |
Varenummer: | 16864 |
Se lignende produkter