Ingredienser:
½ L. varmt vand
ca. 50 g. klid
200 g groft rugmel
35 g. gær
1 spsk. olie
2 tsk. urtesalt
ca. 450 g. hvedemel
75 g. revne grøntsager, f.eks. gulerod, squash og løg
½ L. varmt vand
ca. 50 g. klid
200 g groft rugmel
35 g. gær
1 spsk. olie
2 tsk. urtesalt
ca. 450 g. hvedemel
75 g. revne grøntsager, f.eks. gulerod, squash og løg
Sådan gør du:
Sæt gang i din fordøjelse med disse dejlige hjemmelavede boller.
Rør vand, klid og rugmel sammen og lad det stå en times tid. Rør gæren ud i melblandingen og tilsæt salt, olie og det meste af hvedemelet samt fintskårne svesker. Arbejde mere mel ind i dejen, til den er smidig, men ikke for fast.
Lad dejen hæve et lunt sted i 1½ time. Ælt derefter dejen igennem og form den til 10 boller. Læg bollerne på en bageplade og lad dem efterhæve i ca. ½ time.
Bages i ca. 30 minutter ved 180 grader på nederste rille.
Sæt gang i din fordøjelse med disse dejlige hjemmelavede boller.
Rør vand, klid og rugmel sammen og lad det stå en times tid. Rør gæren ud i melblandingen og tilsæt salt, olie og det meste af hvedemelet samt fintskårne svesker. Arbejde mere mel ind i dejen, til den er smidig, men ikke for fast.
Lad dejen hæve et lunt sted i 1½ time. Ælt derefter dejen igennem og form den til 10 boller. Læg bollerne på en bageplade og lad dem efterhæve i ca. ½ time.
Bages i ca. 30 minutter ved 180 grader på nederste rille.