Ingredienser:
5 dl vand
2 tsk. urtesalt
1 tsk. honning
¼ pk. gær
300 g sigtet speltmel
100 g durumhvedemel
2-3 tsk. tørret rosmarin
2 spsk. olivenolie
5 dl vand
2 tsk. urtesalt
1 tsk. honning
¼ pk. gær
300 g sigtet speltmel
100 g durumhvedemel
2-3 tsk. tørret rosmarin
2 spsk. olivenolie
Sådan gør du:
Gæren udrøres i lunkent vand sammen med salt, honning og rosmarin. Herefter iblandes de to slags mel, og dejen røres med ske til en tyk grød. Dejen drysses med et tyndt lag mel, og der lægges låg på skålen, hvorefter dejen stilles i køleskabet til hævning i mindst 6-7 timer (gerne op til 24 timer).
Efter endt hævning røres dejen let igennem med en ske, og ovn samt bageplade varmes op til 220° C. Med en ske bredes dejen ud til en firkant på et stykke bagepapir på bagepladen, hvorefter dejen pensles med olivenolie.
Lad dejen hvile 5-10 min. Bages midt i ovnen i ca. 20 min., eller til overfladen er lysebrun og kanterne sprøde, og køles af på en rist.
Gæren udrøres i lunkent vand sammen med salt, honning og rosmarin. Herefter iblandes de to slags mel, og dejen røres med ske til en tyk grød. Dejen drysses med et tyndt lag mel, og der lægges låg på skålen, hvorefter dejen stilles i køleskabet til hævning i mindst 6-7 timer (gerne op til 24 timer).
Efter endt hævning røres dejen let igennem med en ske, og ovn samt bageplade varmes op til 220° C. Med en ske bredes dejen ud til en firkant på et stykke bagepapir på bagepladen, hvorefter dejen pensles med olivenolie.
Lad dejen hvile 5-10 min. Bages midt i ovnen i ca. 20 min., eller til overfladen er lysebrun og kanterne sprøde, og køles af på en rist.