Ingredienser:
- 2 små eller 1 stor sød kartoffel,
skrællet og skåret i tern
- 1 gulerod,
skrubbet og skåret i små terninger
- 1 avocado
skrællet og skåret i små bidder
- 1 mango
skrællet og skåret i små terninger
- 1 dl sorte oliven,
halverede på langs
- 1 dl rosiner
som har været lagt i blød i vand
- 1 rød peberfrugt,
skåret i lange strimler
- 1 rød chili,
skåret på langs, med eller fri for kerner og skåret meget fint.
- 1 spsk citronsaft
- 1 spsk æbleeddike
- 1/2 dl appelsinsaft, frisk eller usødet
- 1 knivspids vaniljepulver
- en håndfuld hakket bredbladet persille
- 2 små eller 1 stor sød kartoffel,
skrællet og skåret i tern
- 1 gulerod,
skrubbet og skåret i små terninger
- 1 avocado
skrællet og skåret i små bidder
- 1 mango
skrællet og skåret i små terninger
- 1 dl sorte oliven,
halverede på langs
- 1 dl rosiner
som har været lagt i blød i vand
- 1 rød peberfrugt,
skåret i lange strimler
- 1 rød chili,
skåret på langs, med eller fri for kerner og skåret meget fint.
- 1 spsk citronsaft
- 1 spsk æbleeddike
- 1/2 dl appelsinsaft, frisk eller usødet
- 1 knivspids vaniljepulver
- en håndfuld hakket bredbladet persille
Sådan gør du:
Sødkartoffel og gulerod og rød peberfrugt strimler anbringes i en gryde med kogende vand i max 2 min. Vandet hældes fra og alt anbringes i dørslag og afkøles med koldt vand. Vandet drænes grundigt af inden grøntsagerne lægges i skål og de øvrige ingredienser blandes i.
Avocadoen kommer i til sidst. Salsaen bliver bedst af at trække nogle timer.Server til fisk eller lyst kød. Kan også trylles om til en rejesalat ved at tilsætte optøede rejer eller rejer i saltlage og spise som en frokost ret eller forret.
Sødkartoffel og gulerod og rød peberfrugt strimler anbringes i en gryde med kogende vand i max 2 min. Vandet hældes fra og alt anbringes i dørslag og afkøles med koldt vand. Vandet drænes grundigt af inden grøntsagerne lægges i skål og de øvrige ingredienser blandes i.
Avocadoen kommer i til sidst. Salsaen bliver bedst af at trække nogle timer.Server til fisk eller lyst kød. Kan også trylles om til en rejesalat ved at tilsætte optøede rejer eller rejer i saltlage og spise som en frokost ret eller forret.