Ingredienser:
Bund:
Mandler 160 g
Fuldkornsrismel 60 g
Salt
3 mellemstore æg
Ahornsirup 90 g
Limesaft 1 spsk
Top:
Mørk chokolade 70 % 100 g
Jordbær, gerne små 500 g
Æblejuice/most 2 dl
Agar-agar flager 1 spsk.
Salt
Økologisk limeskal
Sådan gør du:Bund:
Mandler 160 g
Fuldkornsrismel 60 g
Salt
3 mellemstore æg
Ahornsirup 90 g
Limesaft 1 spsk
Top:
Mørk chokolade 70 % 100 g
Jordbær, gerne små 500 g
Æblejuice/most 2 dl
Agar-agar flager 1 spsk.
Salt
Økologisk limeskal
- Smut mandlerne og kværn dem til mel i en elektrisk kværn.
- Bland med rismel og et nip salt.
- Skil 2 æggehvider fra til stivpiskning.
- Kom æggeblommer og en æggehvide i en skål og rør sammen med ahornsirup og limesaft.
- Bland melet i.
- Pisk de to andre æggehvider stive og vend dem forsigtigt i dejen.
- Fordel i en smurt tærteform (jeg smører med mandelolie) og bag ved 180° i 20 minutter.
- Sluk ovnen og lad kagen stå derinde yderligere 5 minutter.
- Hak chokoladen og fordel den over kagen efter denne har kølet ned i 10 minutter.
- Chokoladen vil smelte og du kan fordele den jævnt med en teske.
- Fordel jordbær tæt over, er de små bruges de hele, større jordbær halveres.
- Stil kagen i køleskab.
Når chokoladen er stivnet koges æblejuice i en kasserolle med agar-agar og salt 2-3 minutter, mens du pisker.
Sluk for varmen når flagerne er opløst og lad opløsningen stå 10 minutter inden den fordeles over jordbærrene en spsk ad gangen, så det ikke løber ned langs kanterne.
Pynt med tyndt strimlet limeskal og stil kagen i køleskab ca. 20 minutter.
(Agar-agar er 100 % vegetabilsk gelatine fra tang.)