Ingredienser:
- 40 store udsprungne hyldeblomstskærme
- 1 ?1 ½ kg fin Rørsukker
- Ca. 2 tsk. Citronsyre
- 4 økologiske citroner (økologisk citronsaft)
- 1 ½ liter kogende vand
- Evt. lidt atamon til flaskerne!
- 40 store udsprungne hyldeblomstskærme
- 1 ?1 ½ kg fin Rørsukker
- Ca. 2 tsk. Citronsyre
- 4 økologiske citroner (økologisk citronsaft)
- 1 ½ liter kogende vand
- Evt. lidt atamon til flaskerne!
Sådan gør du:
Hyldeblomstskærmene skal ikke skylles, men blot rystes. Klip stilkene fra og læg blomsterne i en stor skål. Kog vand og sukker indtil sukkeret er smeltet, og tilsæt nu citronsyre.
Skær citronerne i tynde skiver. Læg hyldeblomsterne og citronskiver, skiftevis i en stor skål Hæld den varme sukkerlage over blandingen, og lad den trække 4 - 5 dage i køleskabet. Kom saften på rengjorte flasker. For at undgå atamonen, kan man fryse hyldeblomstsaften, og derved slippe for konserveringen.
Den færdige koncentrerede hyldeblomstsaft fortyndes 1:4 med vand eller mineralvand. Ved sommerfesten kan den suppleres med en tør hvidvin.