Ved pollenallergi kan man få allergiske symptomer, når man spiser visse fødevare. Kroppen reagerer, fordi den ikke kan skelne mellem de allergifremkaldende stoffer i pollen og lignende stoffer i fødevarer. Det kaldes krydsreaktioner.
Lister over fødevarer
Herunder er der lister over fødevarer, som kan krydsreagere med pollen. Hvis du har pollenallergi, kan du være opmærksom på disse fødevare, men det er ikke sikkert at du reagerer overfor dem alle.
Gode råd om pollen
- Luft kun ud efter om aftenen, natten eller tidligt om morgenen
- Tør ikke vasketøj udendørs
- Smør lidt creme i næsen, det kan fange nogle af pollenkornene
- Undgå at tage blomstrende grene som kan afgive pollen, ind i hjemmet.
- Brug store solbriller, som kan tage nogle af pollenkornene
- A-vitamin er med til at styrke slimhindeene, så du kan evt. tage en kur med ekstra A-vitaminer.
- Brug hat så håret ikke fyldes med pollen, og skyl dit hår inden du går i seng.
- Der findes pollenmasker bruge hvis det er meget slemt, og du gerne vil være ude.
- Der findes også pollennet til vinduer.
Pollenskema Krydsallergi
Birkepollen | Græspollen | Bynkepollen | |
Frugt | Abrikos, Blomme, Fersken, Kirsebær, Kiwi, Nektarin, Pære og æbler | Appelsin og Melon | Melon |
Grønt | Gulerod, Kartoffel, Tomat, Peberfrugt og selleri | Tomat og Ærter | Peberfrugt, Gulerod, Pastinak, Persillerod og selleri |
Nødder | Nødder Hasselnød, Jordnød/peanut, Mandel, Paranød og valnødder | Jordnød og peanut | Kamille og Persille |
Vigtigt: Hos Netspiren har vi forskellige midler som bruges til irritation i øjne, svælg og luftveje.
Men de må aldrig tages i stedet for læge ordineret pollen medicin.