Ingredienser:
Ingredienser Chili sin carne
150 gr. pinto eller kidneybønner
100 gr. løg
3 porrer
1 selleri
200 gr. gulerødder
200 gr. persillerødder
2 peberfrugter, gule og røde
3 fed hvidløg
2-3 chili, afhængig af hvor stærk man ønsker retten
1 stort glas tomatpure og samme mængde vand
1 dl. rødvin
2 tsk. spidskommen
2 tsk koriander, friske eller tørrede
Urtesalt eller Læsøsalt
Grøntsagsbouillon efter behov
Jomfrukokosolie eller ekstra jomfruolivenolie
Guacamole
1 avocado,
acido,
citron,
hvidløg
og salt og peber.
Alt blendes til en lind masse, der kan eventuelt tilsættes ekstra jomfruolivenolie. Spises straks.
Små majspandekager
2 æg
1 dl. majs (her kan frosne fint anvendes)
1 dl. polenta groft majsmel
Dejen piskes og der tilsættes vand, ris- eller sojamælk efter behov, men det skal være en tyk dej. Dejen sættes i små klatter på en varm pande med jomfrukokosolie og bages på begge sider til små pandekager.
Ingredienser Chili sin carne
150 gr. pinto eller kidneybønner
100 gr. løg
3 porrer
1 selleri
200 gr. gulerødder
200 gr. persillerødder
2 peberfrugter, gule og røde
3 fed hvidløg
2-3 chili, afhængig af hvor stærk man ønsker retten
1 stort glas tomatpure og samme mængde vand
1 dl. rødvin
2 tsk. spidskommen
2 tsk koriander, friske eller tørrede
Urtesalt eller Læsøsalt
Grøntsagsbouillon efter behov
Jomfrukokosolie eller ekstra jomfruolivenolie
Guacamole
1 avocado,
acido,
citron,
hvidløg
og salt og peber.
Alt blendes til en lind masse, der kan eventuelt tilsættes ekstra jomfruolivenolie. Spises straks.
Små majspandekager
2 æg
1 dl. majs (her kan frosne fint anvendes)
1 dl. polenta groft majsmel
Dejen piskes og der tilsættes vand, ris- eller sojamælk efter behov, men det skal være en tyk dej. Dejen sættes i små klatter på en varm pande med jomfrukokosolie og bages på begge sider til små pandekager.
Sådan gør du:
Sæt bønnerne i blød i rigeligt vand natten over. Hæld vandet fra og skyl dem grundigt. Kog dem i friskt vand i 15 min. Hæld vandet væk herefter.Fjern kernerne fra chiliene og skær dem i små bitte strimler. Svits dem i olien indtil de æteriske olier er frigjort. Det er når du begynder at hoste.Tilsæt de snittede løg og svits dem til de er klare.
Tilsæt alle grøntsagerne, skåret i tern, sammen med tomat, vand bouillon og rødvin. Kom de forkogte bønner i, og lad retten simre under låg i ca. 45 min. Der kan være behov for ekstra bouillon undervejs. Retten smages til med salt og hvidløg og kan serveres med små majspandekager og guacamole.
Sæt bønnerne i blød i rigeligt vand natten over. Hæld vandet fra og skyl dem grundigt. Kog dem i friskt vand i 15 min. Hæld vandet væk herefter.Fjern kernerne fra chiliene og skær dem i små bitte strimler. Svits dem i olien indtil de æteriske olier er frigjort. Det er når du begynder at hoste.Tilsæt de snittede løg og svits dem til de er klare.
Tilsæt alle grøntsagerne, skåret i tern, sammen med tomat, vand bouillon og rødvin. Kom de forkogte bønner i, og lad retten simre under låg i ca. 45 min. Der kan være behov for ekstra bouillon undervejs. Retten smages til med salt og hvidløg og kan serveres med små majspandekager og guacamole.