Menu

Chili sin carne

Ingredienser:
Ingredienser Chili sin carne
150 gr. pinto eller kidneybønner
100 gr. løg
3 porrer
1 selleri
200 gr. gulerødder
200 gr. persillerødder
2 peberfrugter, gule og røde
3 fed hvidløg
2-3 chili, afhængig af hvor stærk man ønsker retten
1 stort glas tomatpure og samme mængde vand
1 dl. rødvin
2 tsk. spidskommen
2 tsk koriander, friske eller tørrede
Urtesalt eller Læsøsalt
Grøntsagsbouillon efter behov
Jomfrukokosolie eller ekstra jomfruolivenolie

Guacamole
1 avocado,
acido,
citron,
hvidløg
og salt og peber.

Alt blendes til en lind masse, der kan eventuelt tilsættes ekstra jomfruolivenolie. Spises straks.

Små majspandekager
2 æg
1 dl. majs (her kan frosne fint anvendes)
1 dl. polenta groft majsmel

Dejen piskes og der tilsættes vand, ris- eller sojamælk efter behov, men det skal være en tyk dej. Dejen sættes i små klatter på en varm pande med jomfrukokosolie og bages på begge sider til små pandekager.
Sådan gør du:
Sæt bønnerne i blød i rigeligt vand natten over. Hæld vandet fra og skyl dem grundigt. Kog dem i friskt vand i 15 min. Hæld vandet væk herefter.Fjern kernerne fra chiliene og skær dem i små bitte strimler. Svits dem i olien indtil de æteriske olier er frigjort. Det er når du begynder at hoste.Tilsæt de snittede løg og svits dem til de er klare.

Tilsæt alle grøntsagerne, skåret i tern, sammen med tomat, vand bouillon og rødvin. Kom de forkogte bønner i, og lad retten simre under låg i ca. 45 min. Der kan være behov for ekstra bouillon undervejs. Retten smages til med salt og hvidløg og kan serveres med små majspandekager og guacamole.
Posted in Aftensmad Vegetar By

Camilla Laursen

Varen tilføjes til din kurv

Kunne ikke tilføje til kurven

Gå til bestilling

Opdaterer din indkøbskurv

cart-loader