Ingredienser:
Til 5-6 portioner:
hvidløg 3-4 fed
gulerod ca. 2 dl skåret
bladselleri ca. 2 dl skåret
løg 2 mellemstore
ekstra jomfruolivenolie
hakkede tomater 1 ds (400 g)
koncentreret tomatpuré 100 g (22%) eller 70 g af en på 28%
vand 5 dl
rosmarin 1 spsk frisk eller 1 tsk tørret
timian 1 spsk frisk eller 1 tsk tørret
laurbærblade 2
kogte butterbeans 8 dl
salt og friskkværnet peber
Til 5-6 portioner:
hvidløg 3-4 fed
gulerod ca. 2 dl skåret
bladselleri ca. 2 dl skåret
løg 2 mellemstore
ekstra jomfruolivenolie
hakkede tomater 1 ds (400 g)
koncentreret tomatpuré 100 g (22%) eller 70 g af en på 28%
vand 5 dl
rosmarin 1 spsk frisk eller 1 tsk tørret
timian 1 spsk frisk eller 1 tsk tørret
laurbærblade 2
kogte butterbeans 8 dl
salt og friskkværnet peber
Sådan gør du:
Skær hvidløg, gulerod og bladselleri i tynde skiver, og skær løg i tynde halvmåner. Sautér hvidløg og løg 1 minut. Kom gulerod og bladselleri ved, og sautér yderligere et par minutter.Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré, vand, krydderurterne, bønnerne, lidt salt og peber. Bring i kog, og lad det lige koge igennem. Smag til med salt og peber, og hæld i et ildfast fad.Bag tildækket i en 200° varm ovn 50 minutter.
Dryp 3 spsk olivenolie over retten inden servering.
Skær hvidløg, gulerod og bladselleri i tynde skiver, og skær løg i tynde halvmåner. Sautér hvidløg og løg 1 minut. Kom gulerod og bladselleri ved, og sautér yderligere et par minutter.Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré, vand, krydderurterne, bønnerne, lidt salt og peber. Bring i kog, og lad det lige koge igennem. Smag til med salt og peber, og hæld i et ildfast fad.Bag tildækket i en 200° varm ovn 50 minutter.
Dryp 3 spsk olivenolie over retten inden servering.