Ingredienser til ca. 10 stk.:
Mængde: 20-24 minimufins.
Tilberedningstid: 40-45 minutter.
Holdbarhed: Muffinserne holder 3-4dage i en lukket kagedåse e.l.
Anvendelse: Som dessert, som en lillesnack i hverdagen.
Køkkengear in action: Din elpisker.
60 g kokosolie+ lidt ekstra til at smøre formen
135 g xylitol
4 æg
1 banan
et lille drys vaniljepulver
en meget lille knivspids havsalt
evt. revet skræl af 1 økologisk citron eller ½ økologisk appelsin
150 g quinoamel + lidt ekstra til formen
2 dl friske blåbær
Mængde: 20-24 minimufins.
Tilberedningstid: 40-45 minutter.
Holdbarhed: Muffinserne holder 3-4dage i en lukket kagedåse e.l.
Anvendelse: Som dessert, som en lillesnack i hverdagen.
Køkkengear in action: Din elpisker.
60 g kokosolie+ lidt ekstra til at smøre formen
135 g xylitol
4 æg
1 banan
et lille drys vaniljepulver
en meget lille knivspids havsalt
evt. revet skræl af 1 økologisk citron eller ½ økologisk appelsin
150 g quinoamel + lidt ekstra til formen
2 dl friske blåbær
Sådan gør du:
Smelt kokosolien, og afkøl den til !ngertemperatur (men den må ikke begynde at størkne).
Pisk xylitol, æg og banan sammen til en luftig masse. Det tager ca. 5 minutter med en elpisker med fuld fart på.
Bland vaniljepulver og havsalt i quinoamelet. Vend forsigtigt blandingen i æggexylitolmassen ad tre omgange.Vend kokosolien i dejen. Sørg for, at dejen er rørt godt sammen, men rør ikke for længe, for så slår du luften ud af æggexylitolmassen. Vend til sidst blåbærrene i dejen.
Kom dejen i 20-24 små muffinsforme smurt med lidt kokosolie.
Bag muffinserne i en 175 grader varm ovn i 15-20 minutter, eller indtil de er færdige.
Enjoy!
Sundhedsfif:
Quinoamel er rigt på protein og fibre og mætter godt. Kombinationen af protein, fibre glæder dit blodsukker.
Køkkentip:
Xylitol kan erstattes med erythritol. Lidt finthakkede nødder i dejen erheller ikke nogen dårlig ide.
Smelt kokosolien, og afkøl den til !ngertemperatur (men den må ikke begynde at størkne).
Pisk xylitol, æg og banan sammen til en luftig masse. Det tager ca. 5 minutter med en elpisker med fuld fart på.
Bland vaniljepulver og havsalt i quinoamelet. Vend forsigtigt blandingen i æggexylitolmassen ad tre omgange.Vend kokosolien i dejen. Sørg for, at dejen er rørt godt sammen, men rør ikke for længe, for så slår du luften ud af æggexylitolmassen. Vend til sidst blåbærrene i dejen.
Kom dejen i 20-24 små muffinsforme smurt med lidt kokosolie.
Bag muffinserne i en 175 grader varm ovn i 15-20 minutter, eller indtil de er færdige.
Enjoy!
Sundhedsfif:
Quinoamel er rigt på protein og fibre og mætter godt. Kombinationen af protein, fibre glæder dit blodsukker.
Køkkentip:
Xylitol kan erstattes med erythritol. Lidt finthakkede nødder i dejen erheller ikke nogen dårlig ide.