Menu

Verdens bedste olivenolie

Vi fik serveret 4 små skåle med forskellige olivenolier i, dertil en dejligt frisk baguet.
Han forklarede os om hver enkelt olie, samtidig med at vi skulle smage godt efter, for at komme frem til hvad det var vi syntes den smagte af. Det kunne være, grøn banan, græs, mandel eller noget helt andet

Der er ikke tilført olivenolien nogen smag, den smager forskelligt ud fra hvilken sort der er og hvor den har vokset og selvfølgelig hvordan den er blevet behandlet.
Han er selv ude ved hver enkelt bonde og føle, kikke, dufte og smage
Jeg tror han har omkring 12 forskellige olivenolier.
De bliver lavet i februar og han mener at olivenolie, kun de kan holde i et år.

Vi har ofte spist der og denne gang inviterede vi min mor med
Da vi fortalte hende at vi skulle et helt specielt sted hen og menuen var tomater med olivenolie,
ja da kunne hun ikke skjule hendes skuffelse.

Tænk at komme helt til Frankrig og så bare blive budt på olivenolie og tomater!
Men det var ikke kun tomater, det var 5 - 7 forskellige sorter, der hver i sær smagte fantastisk
Der var bland andet de grønne tomater, zebra tomater, sorte tomater og ananastomater.
Her blev der ikke sparet på de lækre oliven olier, de blev hældt på med rund hånd.

Vi skulle selvfølgelig have mere mad, men vi vidste ikke helt hvad det ville blive, da menukortet løbende bliver lavet ud fra de råvarer der kan leveres, i den ypperligste kvalitet. Er det ikke fantastisk? Min mor måtte overgive sig totalt.

Vi sluttede af med en hjemlavet Tiramisu, som selvfølgelig blev piftet op af den meget fine, men mere neutrale olivenolie, han kalder for Nice. Sidst på aftenen kom tomatavleren ind med hele hans familie og dagens tomathøst, der blev klappet og jublet, nu er tomaterne også på menuen i morgen. Vi fik flere forskellige tomater med hjem, så det bliver spændende om vi kan få dem til at gro ude i drivhuset.

Vi købte selvfølgelig også en masse forskellige olivenolier som vi bruger flittigt.

Jeg måtte lige påpege over for ham, at olierne da burde være økologiske
Hvortil indehaveren svarede, at de nok ikke kunne blive meget mere økologiske end de var, men at det ikke var nogen industri så her er det lille mærke ikke det vigtigste, det vigtigste er kvaliteten og at man ved de ikke er sprøjtet!


Hvis du er i Nice så kig ind til Oliviera i den gamle by, og smag på hans fine olivenolie. Hils fra mig ;-)

Her finder du alle vores sunde olier.

Med venlig hilsen Susy Grundahl - NetSpiren.dk

Posted in Diverse Opskrifter By

Cecilie Hollænder Madsen

Varen tilføjes til din kurv

Kunne ikke tilføje til kurven

Gå til bestilling

Opdaterer din indkøbskurv

cart-loader