Ingredienser 2-3 portioner:
1 squash
1 dl melon (af enten honning- galia- eller netmelon)
Vand til kogning
Evt. 1 dl kogt sød kartoffel (batat kartoffel)
1 squash
1 dl melon (af enten honning- galia- eller netmelon)
Vand til kogning
Evt. 1 dl kogt sød kartoffel (batat kartoffel)
Sådan gør du:
Skyl squashen grundigt og skær den ud i tern. Du skal ikke skrælle den, da størstedelen af vitaminerne og mineralerne i squashen sidder i skrællen. Kom squashen i en gryde med kogende vand (vandet skal kun lige dække squashen). Lad den koge i ca. 2-3 minutter (til den er mør) og hæld vandet fra. Sørg for at lade squashen dryppe godt af, inden du blender den (eller moser med en gaffel).
Skær melonen i små stykker og blend herefter squash og melon, så mosen bliver til en fin puré.
Hvis dit barn har været i gang med skemad i lidt tid, så husk løbende at gøre konsistensen af maden lidt grovere. Du kan også servere maden i små hapsere, hvis dit barn er klar til dette.
Skyl squashen grundigt og skær den ud i tern. Du skal ikke skrælle den, da størstedelen af vitaminerne og mineralerne i squashen sidder i skrællen. Kom squashen i en gryde med kogende vand (vandet skal kun lige dække squashen). Lad den koge i ca. 2-3 minutter (til den er mør) og hæld vandet fra. Sørg for at lade squashen dryppe godt af, inden du blender den (eller moser med en gaffel).
Skær melonen i små stykker og blend herefter squash og melon, så mosen bliver til en fin puré.
Hvis dit barn har været i gang med skemad i lidt tid, så husk løbende at gøre konsistensen af maden lidt grovere. Du kan også servere maden i små hapsere, hvis dit barn er klar til dette.