Ingredienser til 6 portioner, velegnet til frysning.:
400 gr øko sorte bønner (black beans) på dåse eller tilsvarende hjemmekogte
2tsk flagesalt
300 gr kogte brune / vilde, sorte eller røde ris
2 spsk olivenolie eller gee
1 lille hakket løg
185 gr julienne skåret rød peberfrugt (de aflange)
100 gr reven rødkål
600 gr grøntsagsmix; courgetter, gulerødder, auberginer og søde kartofler
400 gr groft hakkede tomater eller
1 dåse øko hakkede tomater
40 gr tomat puré
2 spsk grøn frisk chili
1 spsk tørret timian
1 ½ tsk korianderpulver
Lidt chilipulver og røget paprika
250 ml vand
150 gr majskerner ( de øko frosne er rigtig fine)
Lidt salt og peber
400 gr øko sorte bønner (black beans) på dåse eller tilsvarende hjemmekogte
2tsk flagesalt
300 gr kogte brune / vilde, sorte eller røde ris
2 spsk olivenolie eller gee
1 lille hakket løg
185 gr julienne skåret rød peberfrugt (de aflange)
100 gr reven rødkål
600 gr grøntsagsmix; courgetter, gulerødder, auberginer og søde kartofler
400 gr groft hakkede tomater eller
1 dåse øko hakkede tomater
40 gr tomat puré
2 spsk grøn frisk chili
1 spsk tørret timian
1 ½ tsk korianderpulver
Lidt chilipulver og røget paprika
250 ml vand
150 gr majskerner ( de øko frosne er rigtig fine)
Lidt salt og peber
Så nemt er det:
Læg bønnerne i blød natten over eller mindst 5 timer. Hæld udblødningsvandet fra, og kom koldt vand i gryden, så det dækker 10 cm over bønnerne. Tilsæt 2 tsk flagesalt. Kog bønnerne i 60 min eller til de er helt bløde men falder ikke fra hinanden.
Skyl risene godt i lunkent vand, og følg kogeanvisningen på pakningen.
Varm fedtstoffet i en gryde og tilsæt løg og svits dem ved høj temperatur i 5 min. Kom rød peberfrugt og kål i, svits endnu 3 min og skru lidt ned for varmen. Skær grøntsagerne i små stykker og kom i gryden sammen med tomater chilier, timian, koriander, chili pulver, den røgede paprika, tomatpuré og vand. Kog i 15 min. Tilsæt de kogte bønner ( eller øko fra dåse) samt majskerner og de kogte ris, skru lidt op for varmen og rør rundt indtil det hele er gennemvarm.
Smag til med salt og peber.
Spis retten som den er, rygende varm, top med lidt olivenolie og en bunke frisk koriander og masser af lime juice.
Tip Brug retten til burritos - opskrift på tortillas findes i bogen. Eller du kan købe tortillas lavet på majmel.
Læg bønnerne i blød natten over eller mindst 5 timer. Hæld udblødningsvandet fra, og kom koldt vand i gryden, så det dækker 10 cm over bønnerne. Tilsæt 2 tsk flagesalt. Kog bønnerne i 60 min eller til de er helt bløde men falder ikke fra hinanden.
Skyl risene godt i lunkent vand, og følg kogeanvisningen på pakningen.
Varm fedtstoffet i en gryde og tilsæt løg og svits dem ved høj temperatur i 5 min. Kom rød peberfrugt og kål i, svits endnu 3 min og skru lidt ned for varmen. Skær grøntsagerne i små stykker og kom i gryden sammen med tomater chilier, timian, koriander, chili pulver, den røgede paprika, tomatpuré og vand. Kog i 15 min. Tilsæt de kogte bønner ( eller øko fra dåse) samt majskerner og de kogte ris, skru lidt op for varmen og rør rundt indtil det hele er gennemvarm.
Smag til med salt og peber.
Spis retten som den er, rygende varm, top med lidt olivenolie og en bunke frisk koriander og masser af lime juice.
Tip Brug retten til burritos - opskrift på tortillas findes i bogen. Eller du kan købe tortillas lavet på majmel.