Menu

Græskar- ingefærmos 6 mdr.+

Ingredienser 6-8 portioner:
1 hokkaido (eller butternutsquash)
5 mellemstore kartofler
1/4 tsk revet ingefær
Modermælk eller modermælkserstatning
1 tsk fedtstof pr. portion
Sådan gør du:
Skær skrællen fra græskaret og fjern græskarkernerne. Skær græskaret i mindre tern og kom dem i et ildfast fad.Skræl kartoflerne hvis din baby lige er startet op på skemaden. Hvis din baby har været i gang i lidt tid, så kan du nøjes med at skrubbe dem. Der sidder nemlig masser af gode vitaminer og mineraler i skrællen.

Skær kartoflerne i mindre stykker. Kom kartofler og revet ingefær i det ildfaste fad sammen med græskaret. Vend grøntsagerne i lidt olie og kom dem i en forvarmet ovn. Bag dem ved 175 grader i ca. 20-30 minutter (indtil de er møre).

Kom alle grøntsagerne og væske (MME eller modermælk) i en skål og blend indtil det bliver den fin puré. Tilsæt evt. lidt mere vand eller mælk, hvis puréen er lidt for fast. Tilsæt 1 fedtstof pr portion.

Hvis du gerne fryse lidt af mosen, så lad være med at tilsætte MME eller modermælk nu. Frys i stedet ned portionsinddelt, og når du tør mosen op, kan du tilsætte MME eller modermælk, indtil mosen har den rette konsistens.

Velbekomme!

NB Nogle gang kan konsistensen af mosen godt blive for "tapetklister-agtig", når man blender kartofler. Nogle babyer synes, at dette er en skøn konsistens. Men andre bryder sig ikke om den. I stedet for at blende kan du mose rigtig grundigt med en gaffel.
Posted By

Camilla Laursen

Varen tilføjes til din kurv

Kunne ikke tilføje til kurven

Gå til bestilling

Opdaterer din indkøbskurv

cart-loader