Ingredienser:
200 gram kikærter(tørret)
1 teskefuld Vinstenbagepulver
1 teskefuld hele koriander (males i en morter)
1 teskefuld hele spidskommen (males i en morter)
Saft af 1 citron
7 fed hvidløg
1 chili med kerner ( afhængig af styrken)
1 stor håndfuld persille
1 finhakket løg
1 spiseske Tahin
salt og rigeligt med friskkværnet peber.
Ghee og olivenolie til stegning
200 gram kikærter(tørret)
1 teskefuld Vinstenbagepulver
1 teskefuld hele koriander (males i en morter)
1 teskefuld hele spidskommen (males i en morter)
Saft af 1 citron
7 fed hvidløg
1 chili med kerner ( afhængig af styrken)
1 stor håndfuld persille
1 finhakket løg
1 spiseske Tahin
salt og rigeligt med friskkværnet peber.
Ghee og olivenolie til stegning
Sådan gør du:
1. Læg kikærterne i blød natten over. Hæld vandet fra og skyl dem godt i kold vand.
2. Kør kikærterne igennem en kødhakker, sammen med hakket chili, citronsaft, knust hvidløg og krydderierne.
3. Tilsæt Tahin og bagepulveret i farsen og rør det hele godt sammen. Lad blandingen hvile i ca. 20 minutter.
4. Varm en dyb pande eller wok med rigeligt af olie, og en god varme.
5. Form dejen i den ene hånd, ved at klemme den godt sammen. Steg kun 5-6 stykker af gangen.
Serveres med en grøn salat, tilsat bredbladet persille, tomater og Quinoa.Falaflerne kan også bruges i pitabrød eller som pålæg.
Hemmeligheden "Fantastiske falafler"
- Brug aldrig dåse-kikærter
- De i blødsatte kikærter skal tilsættes rå, de skal ikke koge i en time som man plejer at gøre.
- Det er vigtig at du bruger en kødhakker, da en blender efterlader kikærterne som mos.
- Når jeg vælger halv Ghee smør er det fordi den tåler højere opvarmning end olivenolien.
- De skal steges i meget fedtstof og under god varme, men dog ikke højere end at de kan nå at blive varme og tilberedte inden i.
1. Læg kikærterne i blød natten over. Hæld vandet fra og skyl dem godt i kold vand.
2. Kør kikærterne igennem en kødhakker, sammen med hakket chili, citronsaft, knust hvidløg og krydderierne.
3. Tilsæt Tahin og bagepulveret i farsen og rør det hele godt sammen. Lad blandingen hvile i ca. 20 minutter.
4. Varm en dyb pande eller wok med rigeligt af olie, og en god varme.
5. Form dejen i den ene hånd, ved at klemme den godt sammen. Steg kun 5-6 stykker af gangen.
Serveres med en grøn salat, tilsat bredbladet persille, tomater og Quinoa.Falaflerne kan også bruges i pitabrød eller som pålæg.
Hemmeligheden "Fantastiske falafler"
- Brug aldrig dåse-kikærter
- De i blødsatte kikærter skal tilsættes rå, de skal ikke koge i en time som man plejer at gøre.
- Det er vigtig at du bruger en kødhakker, da en blender efterlader kikærterne som mos.
- Når jeg vælger halv Ghee smør er det fordi den tåler højere opvarmning end olivenolien.
- De skal steges i meget fedtstof og under god varme, men dog ikke højere end at de kan nå at blive varme og tilberedte inden i.