Menu

Fantastiske Falafler

Ingredienser:
200 gram kikærter(tørret)
1 teskefuld Vinstenbagepulver
1 teskefuld hele koriander (males i en morter)
1 teskefuld hele spidskommen (males i en morter)
Saft af 1 citron
7 fed hvidløg
1 chili med kerner ( afhængig af styrken)
1 stor håndfuld persille
1 finhakket løg
1 spiseske Tahin
salt og rigeligt med friskkværnet peber.
Ghee og olivenolie til stegning
Sådan gør du:
1. Læg kikærterne i blød natten over. Hæld vandet fra og skyl dem godt i kold vand.
2. Kør kikærterne igennem en kødhakker, sammen med hakket chili, citronsaft, knust hvidløg og krydderierne.
3. Tilsæt Tahin og bagepulveret i farsen og rør det hele godt sammen. Lad blandingen hvile i ca. 20 minutter.
4. Varm en dyb pande eller wok med rigeligt af olie, og en god varme.
5. Form dejen i den ene hånd, ved at klemme den godt sammen. Steg kun 5-6 stykker af gangen.

Serveres med en grøn salat, tilsat bredbladet persille, tomater og Quinoa.Falaflerne kan også bruges i pitabrød eller som pålæg.

Hemmeligheden "Fantastiske falafler"
- Brug aldrig dåse-kikærter
- De i blødsatte kikærter skal tilsættes rå, de skal ikke koge i en time som man plejer at gøre.
- Det er vigtig at du bruger en kødhakker, da en blender efterlader kikærterne som mos.
- Når jeg vælger halv Ghee smør er det fordi den tåler højere opvarmning end olivenolien.
- De skal steges i meget fedtstof og under god varme, men dog ikke højere end at de kan nå at blive varme og tilberedte inden i.
Posted in Frokost Aftensmad Vegetar By

Camilla Laursen

Varen tilføjes til din kurv

Kunne ikke tilføje til kurven

Gå til bestilling

Opdaterer din indkøbskurv

cart-loader