Ingredienser:
Til 2 store brød:
1.dag:
2 dl. Surdej
1,5 l lunkent vand
4 tsk salt f.eks., Læsø eller Himalaya
150 gr skårne rugkerner
150 gr hele hørfrø
400 gr rugmel
300 gr usigtet speltmel
200 gr sigtet speltmel
½ flaske hvidtøl
Hæver 12 timer under et fugtigt klæde
2.dag:
½ l lunkent vand
200 gram hele hørfrø
400 gram rugmel
500 gram 5-kornsblanding
Til 2 store brød:
1.dag:
2 dl. Surdej
1,5 l lunkent vand
4 tsk salt f.eks., Læsø eller Himalaya
150 gr skårne rugkerner
150 gr hele hørfrø
400 gr rugmel
300 gr usigtet speltmel
200 gr sigtet speltmel
½ flaske hvidtøl
Hæver 12 timer under et fugtigt klæde
2.dag:
½ l lunkent vand
200 gram hele hørfrø
400 gram rugmel
500 gram 5-kornsblanding
Sådan gør du:
Rør det hele sammen, kom dejen i 2 store forme og lad dem efterhæve 2 timer under et fugtigt klæde. Husk at tage surdej fra til næste gang. Bages ved 150 grader i 3 timer. Når brødene tages ud dækkes de af et fugtigt klæde, mens de køler af, så skorpen ikke bliver for hård.
Rør det hele sammen, kom dejen i 2 store forme og lad dem efterhæve 2 timer under et fugtigt klæde. Husk at tage surdej fra til næste gang. Bages ved 150 grader i 3 timer. Når brødene tages ud dækkes de af et fugtigt klæde, mens de køler af, så skorpen ikke bliver for hård.