Ingredienser:
Mængde: Til fire personer, eventuelt med noget tilbehør.
Tilberedningstid: Ti minutter ? plus trække og ovntid.
Holdbarhed: To dage i køleskabet.
400-500 g fileteret torsk, skåret i grove bidder
2 store rødløg, skåret i så tynde skiver som muligt
1 fast pære, skåret i meget tynde både på langs
Friskpresset saft og fintrevet skal af 1 økologisk citron
9-10 dråber fish sauce
1-2 spsk ekstra jomfruolivenolie
Havsalt eller stensalt
Friskkværnet sort peber
Mængde: Til fire personer, eventuelt med noget tilbehør.
Tilberedningstid: Ti minutter ? plus trække og ovntid.
Holdbarhed: To dage i køleskabet.
400-500 g fileteret torsk, skåret i grove bidder
2 store rødløg, skåret i så tynde skiver som muligt
1 fast pære, skåret i meget tynde både på langs
Friskpresset saft og fintrevet skal af 1 økologisk citron
9-10 dråber fish sauce
1-2 spsk ekstra jomfruolivenolie
Havsalt eller stensalt
Friskkværnet sort peber
Sådan gør du:
Bland alle ingredienserne sammen og lad dem trække i mindst 30 minutter. Allerbedst bliver det, hvis du lader det trække et par timer i køleskabet. Bred blandingen ud på en bradepande beklædt med bagepapir. Det skal bare ligge hulter til bulter. Giv alle godterne 7-8 minutter i en 175° C varm ovn, til torsken lige er mør.
Fif
Torsk kan erstattes med megen anden fisk, bare den er skåret i grove bidder. Laks, ørred,makrel, multe, fjæsing, havtaskekæber ellerhellefisk går alle an. 1 dl mørke vindruer, der er udstenet og skåret i halve, kan også tilføjes til retten.
Og pæren kan erstattes med et æble. Ekstra krydderier er også værd at eksperimentere med. Lidt chili, kardemomme, timian, salvie, laurbærblade, karrypulver (med måde) eller allehånde er blot et par forslag.
Bland alle ingredienserne sammen og lad dem trække i mindst 30 minutter. Allerbedst bliver det, hvis du lader det trække et par timer i køleskabet. Bred blandingen ud på en bradepande beklædt med bagepapir. Det skal bare ligge hulter til bulter. Giv alle godterne 7-8 minutter i en 175° C varm ovn, til torsken lige er mør.
Fif
Torsk kan erstattes med megen anden fisk, bare den er skåret i grove bidder. Laks, ørred,makrel, multe, fjæsing, havtaskekæber ellerhellefisk går alle an. 1 dl mørke vindruer, der er udstenet og skåret i halve, kan også tilføjes til retten.
Og pæren kan erstattes med et æble. Ekstra krydderier er også værd at eksperimentere med. Lidt chili, kardemomme, timian, salvie, laurbærblade, karrypulver (med måde) eller allehånde er blot et par forslag.