Ingredienser:
3 æg
1/2 tsk. Natron
Skræl af 1 økologisk citron (kan udelades)
200 gr. Rismel
80 gr. Maizena
20 gr. Sukker
1/2 tsk. Salt
1 tsk. Koriander
1 spsk. Fiber Husk eller Skallin
1/2 l. rismælk
50 gr. smeltet smør
50 gr. god olivenolie til bagning
3 æg
1/2 tsk. Natron
Skræl af 1 økologisk citron (kan udelades)
200 gr. Rismel
80 gr. Maizena
20 gr. Sukker
1/2 tsk. Salt
1 tsk. Koriander
1 spsk. Fiber Husk eller Skallin
1/2 l. rismælk
50 gr. smeltet smør
50 gr. god olivenolie til bagning
Sådan gør du:
Dejen røres med maskine. Æggehviderne skilles fra blommerne, og hviderne piskes stive med natron og gemmes. Citronskrællen rives fint og mel (rismel, husk og maizena) afvejes og blandes med sukker, salt og koriander.
Æggeblommer, rismælk og smeltet smør kommes i røreskålen og melblandingen tilsættes under omrøring. Æggehviderne vendes forsigtigt i inden bagning.
Dejen røres med maskine. Æggehviderne skilles fra blommerne, og hviderne piskes stive med natron og gemmes. Citronskrællen rives fint og mel (rismel, husk og maizena) afvejes og blandes med sukker, salt og koriander.
Æggeblommer, rismælk og smeltet smør kommes i røreskålen og melblandingen tilsættes under omrøring. Æggehviderne vendes forsigtigt i inden bagning.
Panden opvarmes og der kommes lidt olie i hvert hul inden det fylde 3/4 med dej. Æbleskiverne vendes 1/4 omgang ad gangen med en strikkepind, så de bliver jævnt brune over det hele. Serveres med flormelis og marmelade.
Tak til Anette Harbech Olesen
Tak til Anette Harbech Olesen